Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebna poruka

Milijarder Richard Branson nakon devastacije Irme objavio fotografije svog otoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je uragan Irmu dočekao u svom vinskom podrumu dok je oluja harala njegovim privatnim posjedom – otokom Neckerom, nakon opasnosti Richard Branson je izašao kako bi detaljno procjenio štetu.

Svjetski poznat poslovnjak i vlasnik Virgin grupacije, Richard Branson je na svojim stranicama i društvenim mrežama podijelio fotografije nakon devastacije uragana Irma - od porušenih palmi do razvaljenih nastamba na jednom od Djevičanskih otoka uz Portoriko koji je u Bransonovu vlasništvu.

Pročitajte i ovo PR Virgin Galactic Virgin Galactic: dionice snažno rastu dok tvrtka vodi čovječanstvo tamo gdje još gotovo nitko nije otišao Slika nije dostupna Virgin Galactic Gateway to Space Pogledajte kako izgleda prva svemirska zračna luka!

Dok je detaljno navodio oštećenja na svojoj privatnoj imovini, Branson je prvenstveno odvojio vrijeme kako bi podsjetio čitatelje da je to bio samo mali primjer uraganskog uništavanja koje je zahvatilo tisuće domova, a ponajviše područje Kariba.

Naglasio je da "priča o Irmi" nije ni o njemu niti o njegovu otoku. Umjesto toga, njegovi pratitelji online trebali bi se usredotočiti na "tisuće ljudi koji su izgubili domove i sredstva za život".

Na web stranici Virgin dodana je opcija donacije kako bi se pomoglo prikupljanje sredstava za žrtve Irme.

Branson također nije štedio napisati komentar na trenutnu situaciju u svijetu te tako prenijeti snažnu poruku u kontekstu klimatskih promjena i posljedica katastrofalnog uragana poput Irme – nezapamćenog na području Atlantskog oceana.

"Činjenica je da klimatske promjene pridonose sve jačim uraganima koji uzrokuju štetu bez presedana", napisao je Branson na web stranici Virgin.

"Cijeli bi svijet trebao raditi na rješavanju problema koje donose klimatske promjene prije nego što bude prekasno - za ovu generaciju, a kamoli za sljedeće generacije".

Ovo nije prvi put da je Branson pozvao na akciju u vezi klimatskih promjena. Nakon što je objavljena odluka predsjednika Trump-a o povlačenju SAD-a iz Pariškog klimatskog sporazuma, Branson je javno istupio protiv takve odluke, i za sebe i za druge poslovne čelnike te je obećao nastaviti borbu protiv globalnog zatopljenja u privatnom sektoru.

Pored borbe protiv klimatskih promjena, Bransonove objave s naglaskom na pomaganje žrtvama uragana Irme su dobro prihvaćene. Mnogi stanovnici Djevičanskih otoka ulažu u potencijal društvenih medija kako bi proširili riječ o šteti i skupili što više pomoći.

Branson je svoje pratitelje na Instagramu također podsjetio da se Djevičanski otoci pripremaju za još veće štete u susret drugom uraganu Joseu.

U konačnici, Branson je naveo kako smatra uragane "jednim od čuda prirodnog svijeta", ali da je najvažnije nastaviti koordiniranje pomoći i provođenja planova oporavka od katastrofe, prenosi Mashable.

Richard Branson, vlasnik multikorporacije Virgin, sa svojih 11,4 milijuna pratitelja mogao bi zbilja pomoći da se u tome aktivira i šira svjetska zajednica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene