Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muči ga...

Milijarder priznao zbog čega noćima ne može zaspati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijarder kaže da će promjene u tehnologiji stvoriti još veću nejednakost među ljudima, koja bi mogla potaknuti zavist i mržnju prema bogatima.

U govoru kojeg je dao u Monacu, milijarder Johann Rupert koji se bavi prodajom dragulja, rekao je da je najvažniji problem za luksuznu industriju i ekonomiju globalno, strukturalna nezaposlenost koju su uzrokovali roboti, umjetna inteligencija i strojevi novog doba, piše CNBC.

Pročitajte i ovo Sara i Bob Bull Okomili se na njega Milijarder otkrio da je drugi put bankrotirao: "Na monstruozan način upao sam u dugove od 850 milijuna eura" Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri...

Rupert predviđa da će se nejednakost povećavati u nadolazećim godinama zbog rasta nezaposlenosti u kombinaciji s 'novim obiljem' za globalne pobjednike. To će, smatra on, uzrokovati zavist, mržnju i društvene sukobe, protiv pobjednika u novoj ekonomiji.

'Ne znam kakav ćemo novi socijalni pakt imati, ali bolje da pronađemo neki, ili će naši klijenti biti mete. Mrzit će ih i prezirati', rekao je svojim kolegama iz industrije luksuza. Jednakost je mnogo veća prijetnja za poslove luksuzne robe, nego e-trgovina.

Bogati šef sebi smanjio plaću za 93% kako bi svim zaposlenicima uvećao honorare

'To me drži budnim cijele noći. Jer ljudi s novcem taj novac neće htjeti pokazati. Ako roditelji najboljeg prijatelja vašeg djeteta budu nezaposleni, vi ne želite kupiti auto niti išta pretjerano kako biste se razmetali', kazao je.

Rupert nije jedini milijarder koji je upozorio na posljedice sve veće nejednakosti. Ali ovo je prvi put da je pokazana zabrinutost za potrošnju bogatih, a ne samo siromašnih. 'Uništavamo srednji sloj. To će pogoditi i nas i to nije pravedno', kaže Rupert.

Ipak puno nade polaže u kinesko tržište zbog većeg broja muškaraca nego žena. 'U Kini imate više muškaraca nego žena, a kako će se muškarcu posrećiti? Morat će biti veoma darežljivi prema ženama', zaključuje Rupert u nadi da će ti muškarci kupovati njegove dragulje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene