Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvorio svoju stranku

Milijarder pozvao Austriju na odbacivanje eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski milijarder osnovao je svoju stranku, te smatra kako bi njegova zemlja trebala odbaciti euro kao valutu.

Milijarder Frank Stronach, osnivač najveće kompanije za proizvodnju dijelova u automobilskoj industriji Magna International, ušao je u austrijsku politiku i pozvao je na odbacivanje eura, što će vjerojatno pretvoriti parlamentarne izbore, koji se trebaju održati iduće godine, u referendum o ulozi Austrije u Europi.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Preplašena djevojčica U garažama i stanovima Strava u Austriji: 17 maloljetnika mjesecima seksualno zlostavljalo djevojčicu (12)

Stronachova stranka je sasvim nova, čak još nema ni ime, a zasad nema ni veliku potporu, ali 79-godišnji Stronach veći privlači pozornost na nezadovoljstvo vezano za cijenu članstva u eurozoni.

>> Europska središnja banka: 'Euro nije u opasnosti'

Posljednje ispitivanje javnog mišljenja koje je proveo Gallup, pokazalo je da nova stranka uživa potporu od 8 posto, što znači da još puno zaostaje za vladajućim Socijaldemokratima (SPOe), njihovim konzervativnim koalicijskim partnerom Narodnom strankom (OeVP) i euroskeptičnom oporbenom Slobodarskom strankom (FPOe). (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene