Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon ostavke Browna

Miliband prvi kandidat za predsjednika Laburističke stranke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miliband je objavio da će se, nakon ostavke Gordona Browna koji je izgubio na parlamentarnim izborima, kandidirati za novog šefa Laburističke stranke.

'Bit ću kandidat na izborima za sljedećeg predsjednika laburista koji bi se trebali održati do godišnjeg kongresa stranke krajem rujna u Manchesteru.', rekao je David Miliband, britanski ministar vanjskih poslova.

Pročitajte i ovo Donald Trump Kakav obrat Velika pobjeda za Trumpa: Vrhovni sud oborio odluku Ivica Todorić ZAJEDNO HRVATSKA Todorić osnovao stranku i obećao borbu protiv korupcije

Miliband, (44), prvi je kandidat koji je nakon ostavke Browna u ponedjeljak navečer službeno najavio kandidaturu. 'Podnosim kandidaturu jer mislim da mogu pretvoriti stranku u velikog reformatorskog prvaka gospodarskih i društvenih promjena u zemlji', kazao je Miliband.

Službeno će kampanju započeti sljedeći tjedan u svojoj izbornoj jedinici South Shields. David Milibandu je, kako pišu mediji, mlad, briljantan, štićenik bivšeg premijera Tonyja Blaira, a poštuju ga i kolege u inozemstvu te se čak o njemu govorilo kao mogućem kandidatu za šefa diplomacije Europske unije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene