Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao europske izbore

Milanović: Svaki put sa zebnjom i nesigurnošću očekujemo rezultate izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na summitu zemalja članica Europske unije nazočio je i hrvatski premijer Zoran Milanović te komentirao nadolazeće europske izbore.

Stanje u Ukrajini jedna je od glavnih tema dvodnevnog proljetnog summita zemalja članica Europske unije. Europski čelnici će u četvrtak i petak pokušati dogovoriti adekvatan odgovor na rusku odluku o aneksiji Krima.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević slučajno?!?! Bivši Milanovićev ministar i prvi na SDP-ovoj listi pio kavu s USKOK-ovim optuženikom, HDZ se oglasio ironičnom porukom Tihomir Cipek, politički analitičar "Prava politička diverzija" Analitičar za Dnevnik Nove TV: "Milanović ide na taj sukob i to se čak kosi s načelima SDP-a. A Plenkovićeva taktika je poput thai chija"

Osim stanja u Ukrajini, raspravljat će se i o financijskom stanju zemalja članica. Na summit je nazočio i hrvatski premijer Zoran Milanović koji je prokomentirao nadolazeće izbore za Europski parlament u svibnju.

Hrvatska pod nadzorom Europske komisije

'Europski izbori su velika stvar i ne možemo ih svoditi na jednog zastupnika u Europskom parlamentu', rekao je Milanović te dodao 'sudbina svih nas je da smo političari, da idemo pred birače i da svaki puta sa zebnjom i nesigurnošću, jer to je u ljudskoj prirodi, očekujemo rezultate izbora.'

Također je najavio kako će liste kandidata biti objavljena u subotu, a prema njegovim riječima izbor kandidata biti će prilično zahtjevan zadatak, a nepravda će uvijek nekome biti nanesena.

'Imamo vrlo malo mjesta kad je SDP u pitanju. SDP ima 7 mjesta na listi od 11, jedno je ustvari rezervirano za g. Pupovca, a ovo ostalo baš i nije jednostavno rasporediti.', rekao je premijer.

Na pitanje hoće li se riječki gradonačelnik Vojko Obersnel naći na listi kandidata za Europski parlament, premijer je odgovorio 'on niti želi niti je to ikad bila tema. To je netko izmislio. Mislim, čovjek je gradonačlenik Rijeke, a uostalom i sam je to rekao.'

Hrvatima više ne treba viza za Arapske Emirate

Upitan kada očekuje prvu procjenu Europske komisije o prijedlogu proračuna, premijer je odgovorio 'taj razgovor i dijalog će trajati jako dugo, ovo je tek početak, ali ja sam zadovoljan. Oni su bili relativno korektni jer su nam dali 3 godine. S druge strane, okolnosti i vrijeme u kojem smo ušli u EU, a i troškovi koje smo imali su veliki. Recimo, jedna Češka je dobila milijardu eura za likvidnost, Hrvatska 70 milijuna. Tako da i to treba. Sve te stvari treba uzimati u obzir. Imamo troškove'.

Rok za predaju plana rebalansa proračuna je u travanju, spomenuo je premijer, no s obzirom da su ranije krenuli s rebalansom kako nebi gubili vrijeme vidljive rezultate i na prihodnoj i na rashodnoj strani, kaže očekuju uskoro.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene