Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi dan službenog posjeta

Milanović pozvao japanske gospodarstvenike da ulažu u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Zoran Milanović sastao se u četvrtak, drugog dana službenog posjeta Japanu, s čelnicima Japanske gospodarske federacije i menadžerima vodećih japanskih kompanija i pozvao ih na suradnju i ulaganja u Hrvatskoj, priopćeno je iz Banskih dvora.

"Mi s Japanom ne surađujemo dovoljno i ovo je bio poziv i njihovom premijeru i najvišem političkom vrhu, predstavnicima najvećih korporacija, da su dobrodošli u Hrvatsku. Da Hrvatska pruža sigurnost za ulaganja, najnižu razinu korupcije, bez korupcije, dakle to je važna stvar koju ponavljam cijelo vrijeme i ovdje su neki od predstavnika najvećih korporacija tome svjedočili", rekao je nakon sastanka premijer Milanović.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera"

Na sastanku s Milanovićem bili su predstavnici tridesetak japanskih tvrtki poput Nippon Steela, Mitsubishija, Sumitoma, Nissana, Toshibe, Mitsuija, Japan Airlinesa, ANA Hoidingsa, Hitachija, Mazde, Marubenija, Japan Tobacca te drugi predstavnici energetske, farmaceutske i kemijske industrije, stoji u priopćenju.

Milanović je prvi hrvatski premijer uopće u službenom posjetu Japanu. U srijedu se sastao s premijerom Shinzom Abeom i rekao poslije sastanka kako bi energetski sektor mogao biti prekretnica u jačanju japanskih ulaganja. Abe je kazao da njegova zemlja želi nastaviti dalje razvijati bilateralne odnose.

Milanović je u Tokiju posjetio i japanskog prijestolonasljednika Naruhita, a razgovarao je i članovima Japansko-hrvatske parlamentarne grupe prijateljstva na čelu s njezinim predsjednikom Sadakazuom Tanigakijem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene