Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer na turneji

Milanović iz Australije poručio: Hrvatska je jača nego ikad!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Milanović u Kanberi se sastao s hrvatskim poduzetnicima. Treći dan posjeta, Milanović je ponovio da u Australiju nije došao po novac, ali ni po glasove.

Otkako je ušla u Europsku uniju i NATO, Hrvatska je jača nego ikad, ocijenio je premijer Zoran Milanović u utorak u govoru u hrvatskome veleposlanstvu u Canberri, ali je najavio i mijenjanje pravila kako zemlja više ne bi živjela na dug i bila 'podložna pritiscima' izvana.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV As iz rukava Dnevnik Nove TV s Pantovčaka: "Politička partija pokera tek je počela, ulog su ključevi Banskih dvora"

'Ovo nije dobro za društvo, pitanje je jesmo li nakon ovoga bolji ljudi'

'Ulaskom u EU od Hrvatske pokušavamo, a vjerujte, ide teško, stvoriti državu koja će biti jača nego što je bila dosad. S jedne strane, u odnosu na susjede, na naš položaj u ovome dijelu Europe, mi smo možda i jači nego ikad. Imamo svoju državu, imamo instrumente te države, imamo susjede s kojima smo imali i uspone i velike padove u odnosima i s njima moramo živjeti. Ali nismo nikada bili mirniji i sigurniji nego što smo danas i kao članica EU-a i kao članica NATO-a', rekao je Milanović.

Po njegovim riječima, kriza u Europi utječe i na Hrvatsku pa će biti nužno mijenjati 'neka pravila u zemlji'.

'Države s kojima graničimo također su u krizi. To ima utjecaja na svaku kunu koju stvaramo. Moramo mijenjati neka pravila u zemlji. Pravila da su neke stvari besplatne, da možemo živjeti na dug i da ne moramo plaćati račune, da se dug ne mora vraćati', rekao je.

Zoran Milanović poručio iz Australije: 'Ja ovdje ne dolazim po glasove birača ni po novac'

'Stvari koje ne možemo sebi priuštiti, a obećali smo da možemo, morat ćemo revidirati', najavio je, jer je u protivnome zemlja podložna pritiscima.

'Dok god ne ostvarimo uvjete za jak, stabilan, čvrst rast, da svake godine zarađujemo više, ali ne tako da se zadužujemo u inozemstvu, dotad ćemo biti, reći ću, podložni pritiscima, i Europske komisije i Međunarodnog monetarnog fonda'.

Milanović je položio vijenac na grobnicu nepoznatog australskog vojnika u Canberri, a u govoru je istaknuo kako bi htio da se i u Hrvatskoj 'ovako, smireno i dostojanstveno možemo govoriti o svojem ratu, jednodušno i jednoglasno'.

Zorana Milanovića u Australiji nisu dočekali prosvjedi

'Ne moramo svi misliti isto u detalj, ali kad ćemo se slagati oko glavnih stvari? U životima nacija, zajednica, takvi procesi traju dugo', zaključio je.

Milanović se u utorak u glavnom australskom gradu sastao s pripadnicima tamošnje poslovne zajednice i razgovarao s predsjednicom gornjeg doma australskog parlamenta Bronwyn Bishop. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene