Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarska suradnja

Milanović: 'Još jednom, sretan sam što sam u ovom dijelu svijeta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanović je pozdravio činjenicu da dvije zemlje namjeravaju uspostaviti tješnju gospodarsku suradnju i rekao je da je kazahstanko-hrvatski poslovni forum, koji će se održati kasnije tijekom dana u Astani, dobra prilika za to.

Hrvatski premijer Zoran Milanović, koji je danas doputovaou svoj prvi službeni posjet Kazahstanu, sastao se u Astani sa svojim kolegom Karimom Masimovim i rekao da službeni Zagreb želi bolju gospodarsku suradnju s tom zemljom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

"Trgovinska razmjerna trenutačno je mala i želimo je podići na višu razinu", rekao je Milanović, prenosi kazahstanska novinska agencija Kazinform.

Premijer Milanović u jednodnevnom posjetu Kazahstanu predvodi hrvatsko gospodarsko izaslanstvo sastavljeno od predstavnika hrvatskih tvrtki i poduzetnika s područja industrije, osobito prehrambene i obrambene, graditeljstva, medicine, informatike i telekomunikacija te brodogradnje i turizma.

Zoran Milanović: Ušli smo u novi razvojni model

Milanović je pozdravio činjenicu da dvije zemlje namjeravaju uspostaviti tješnju gospodarsku suradnju i rekao je da je kazahstanko-hrvatski poslovni forum, koji će se održati kasnije tijekom dana u Astani, dobra prilika za to.

"Mi smo članica Europske unije već dvije posljednje godine, što se poklopilo s krizom u Europskoj uniji, ali i s rastom hrvatskog izvoza i produktivnosti i mi smo spremni sudjelovati na ovom rastućem i vrlo obećavajućem tržištu. Još jednom, sretan sam što sam u ovom dijelu svijeta s hrvatskom delegacijom, i uvjeren sam da će naš posjet rezultirati ugovorima i sporazumima i nastavkom ovih plodonosnih kontakata. Nadam se da će oni biti potvrđeni i posjetom predsjednika (Nursultana) Nazarbajeva Hrvatskoj ovoga ljeta", rekao je Milanović novinarima nakon sastanka.

MMF: Hrvatsko gospodarstvo bi trebalo ove godine rasti po prvi put u sedam godina

Masimov je pozvao je hrvatske tvrtke da dođu u Kazahstan i sudjeluju u njegovom razvoju te dodao da će poslovni forum biti prilika da se dvije zemlje još bolje upoznaju i razumiju.

Milanović se potom sastao s kazahstanskim predsjednikom Nursultanom Nazarbajevom s kojim je razgovarao o aktualnim međunarodnim pitanjima te tješnjoj suradnji dviju zemalja u području trgovine, ulaganja i energetike.

Kazahstan je 2009. otvorio veleposlanstvo u Hrvatskoj, a Hrvatska planira otvoriti veleposlanstvo u Astani 2015. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene