Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na turneji po Aziji

Pence poručio Sjevernoj Koreji da je američko strpljenje potrošeno i da su "sve opcije na stolu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki potpredsjednik Mike Pence tijekom posjeta demilitariziranoj zoni na granici Južne i Sjeverne Koreje u ponedjeljak poručio je Pjongjangu da je američko strpljenje potrošeno i da su "sve opcije na stolu".

Dan nakon neuspješnog sjevernokorejskog testiranja rakete američki potpredsjednik Mike Pence je poručio da je razdoblje američke strategije strpljivog čekanja završilo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užasan dan za Tennessee Učitelji će moći nositi pištolje u školama: "Umjesto da zaštite djecu, opet su zaštitili oružje" Ilustracija Eskalacija napetosti Sjeverna Koreja zaprijetila SAD-u nuklearnom osvetom: "Sukob na korejskom poluotoku ozbiljno se približio stvarnosti"

"Postojalo je razdoblje u kojem je naša strategija bila strpljenje, no to je razdoblje završilo", rekao je Pence.

"Na stolu su sve opcije za postizanje ciljeva i osiguranje stabilnosti naroda u toj zemlji", kazao je novinarima dok je iz sjevernokorejskih zvučnika odjekivala propagandna glazba.

Pence, čiji se otac borio u korejskom ratu 1950.-1953., kazao je kako će SAD ostati predan svom "čeličnom savezu" s Južnom Korejom.

Prema Penceu američki predsjednik Donald Trump rekao je kako neće razgovarati o specifičnim vojnim taktikama.

Pence je na prvoj postaji turneje po Aziji u kojoj će pokazati američkim saveznicama, kao i protivnicima da Trumpova administracija neće odustati od angažmana u sve opasnijoj regiji.

Potpredsjednik Sjedinjenih Država stigao je helikopterom u vojni logor Bonifas, smješten samo nekoliko metara od demilitarizirane zone između Južne i Sjeverne Koreje. Demilitarizirana zona je četiri kilometra širok pojas između dvije zemlje pokriven nagaznim minama i bodljikavom žicom.

Napetosti su snažno porasle zadnjih tjedana između SAD-a i režima u Pjongjangu koji je testirao nekoliko raketa kao odgovor na slanje skupine američkih brodova i nosača zrakoplova Carl Vinson prema Korejskom poluotoku. Pence je taj pokušaj testiranja nazvao "provokacijom" govoreći u nedjelju pred oko 28.500 američkih vojnika stacioniranih u Južnoj Koreji.

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je upozorio da će se Sjedinjene Države pozabaviti sjevernokorejskim problemom i onemogućiti režim Kim Jong Una da razvije interkontinentalnu raketu koja bi mogla dosegnuti američko tlo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene