Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suzavcem na prosvjednike

MIGRANTI ZAUZELI SREDNJU ŠKOLU Policija ih evakuirala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je upotrijebila suzavac kako bi rastjerala više desetaka prosvjednika koji su stvorili ljudski lanac ispred škole.

Policijske snage ušle su u srijedu ujutro u srednju školu u radovima na sjeveroistoku Pariza kako bi evakuirale migrante koji je okupiraju već gotovo dva tjedna, pri čemu su izbili sukobi.

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Konferencija u Parizu - 1 Žestok istup Konferencija posvećena Ukrajini održana u Parizu: "Rusija ne može i neće pobijediti u ratu"

Srednju školu zauzelo je u noći s 21. na 22. travnja 150 migranata iz Afganistana, Jemena, Sudana, Eritreje i Somalije, prispjelih iz divljeg logora gdje je živjelo više od 1600 osoba pod uzdignutim dijelom linije podzemne željeznice na otvorenom.

U utorak ujutro oko 300 osoba nalazilo se u školi, među kojima "puno žena s djecom, dvije trudnice", kao i osoba s posebnim potrebama, po pripadnicima skupine za podršku migrantima.

Policija je upotrijebila suzavac kako bi rastjerala više desetaka prosvjednika koji su stvorili ljudski lanac kako bi spriječili pristup ulazu u školu. Prosvjednici od kojih su neki bili maskirani ili s kapuljačama odgovorili su bacanjem raznih predmeta.

Logor ispod uzdignute stanice podzemne željeznice na otvorenom Stalingrad, na sjeveroistoku Pariza, raspušten je u ponedjeljak ujutro, treći put u dva mjeseca. Više od 1600 migranta zbrinuto je u evakuaciji što predstavlja rekord u Parizu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene