Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gaf ili rasizam?

Microsoft crnca 'pretvorio' u bijelca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Microsoft se ispričao nakon što je na svojoj internetskoj stranici na jednoj fotografiji promijenio rasu jednoj od prikazanih osoba, tj. glavu Afroamerikanca zamijenio glavom bijelca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najavljeni novi prosvjedi Novo policijsko ubojstvo crnca u Americi, mladog biciklista ustrijelili s 20 hitaca u leđa Slika nije dostupna Provokativni plakati na ulicama SAD-a Barack Obama kao bijelac

Fotografija izvorno prikazuje troje ljudi kako sjede za konferencijskim stolom - dvojicu muškaraca, Azijca i  Afroamerikanca, te jednu bjelkinju. No, na internetskoj stranici poljske podružnice Microsofta Afroamerikančeva glava je u photoshopu zamijenjena glavom bijelca iako je boja njegovih ruku ostala nepromijenjena. 

Promjene na fotografiji izazvale su kritike diljem svijeta, a na nekim blogovima se tvrdi kako je na djelu očit rasizam povezan s poljskom etničkom homogenosti. 'Detaljno ćemo istražiti što se točno dogodilo i tko je za to odgovoran. Ispričavamo se svima a sporna fotografija je maknuta sa stranice', kazao je glasnogovornik Microsofta Lou Gellos za AP. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene