Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vrt pobjede'

Michelle Obama ispred Bijele kuće posadila začinsko bilje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva američka dama Michelle Obama ugostila je jučer osnovnoškolce s kojima je zasadila vrt, pa se za nekoliko tjedana u kuhinji Bijele kuće očekuju svježa puterica i špinat, javlja Reuters.

'Zar nije lijepo? Lakše je nego čupati korov', objašnjavala je gospođa Obama učenicima osnovne škole Bancroft. U vrtu površine 102 četvorna metra na južnoj tratini Bijele kuće rast će začinsko bilje - origano, kadulja i ružmarin - te povrće, poput salate, mahuna, špinata i blitve, a bit će i malina i borovnica.

Pročitajte i ovo PR DOKI SHOP Od danas vam komarci više neće prilaziti! Be-vrt - 2 VIŠE OD 12 TISUĆA U RH Beskućnici u riječkoj Kući utočišta dobili novu šansu za život: "Treba biti uporan i uvijek si naći nešto za raditi"

Michelle Obama nada da će ovim povrtnjakom, prvim nakon što je Eleanor Roosvelt zasadila 'vrt pobjede' za vrijeme Drugog svjetskog rata, ohrabriti Amerikance da jedu više voća i povrća. 'Salatu bi mogli ubrati već sljedeći tjedan'. kazao je pomoćnik glavnog kuhara Bijele kuće Sam Kass. 'Na špinat će se morati čekati nekoliko tjedana', dodao je. Objasnio je da će se korov čupati ručno, a umjesto pesticida štetočine će 'tamaniti' korisni kukci, poput bubamara i bogomoljki.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene