Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ban Ki-moon jako zabrinut

Mianmar odbija osloboditi Aung San

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon izrazio je u petak 'duboku zabrinutost' zbog odbijanja vlasti Mianmara da oslobode Aung San Suu Kyi i pozvao je je održavanje vjerodostojnih izbora.

'Zatvaranje političkih zatvorenika i određivanje stalnog kućnog pritvora za Aung San Suu Kyi i dalje izazivaju duboku zabrinutost', naglasio je šef UN-a u izvješću o stanju u Mianmaru. 'Žalosno je što su propuštene nove prilike za napredovanja političkog dijaloga raznih strana', rekao je. Glavni tajnik je istaknuo da će skori izbori u zemlji biti prvi u 20 godina i da predstavljaju veliki test za prespektive mira, demokracije i napretka u zemlji.

Pročitajte i ovo KB Sveti Duh Pravomoćna presuda Sud odlučio: Otkaz patologu nakon skandala na Svetom Duhu bio je nezakonit Donald Trump Kakav obrat Velika pobjeda za Trumpa: Vrhovni sud oborio odluku

>> Sud pristao razmotriti žalbu Aung San Suu Kyi

'Ponovno tražim oslobađanje svih političkih zatvorenika, uključujući Aung San Suu Kyi', rekao je. Slavna disidentica, čija stranka Nacionalna liga za demokraciju (LND) bojkotira parlamentarne izbore 7. studenoga, odlučila je da neće glasovati, rekao je njezin odvjetnik i glasnogovornik. LND neće sudjelovati u izborima i ona nema za koga glasovati iako joj je to dopušteno, rekao je Nyan Win.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene