Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Misterij bez dna

NOVA INTRIGA OKO LETA MH370

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australski dužnosnici potvrdili su informaciju da je simulator leta u kući kapetana nestalog zrakoplova Malaysia Airlines na letu MH370, pokazivao rutu leta iznad Indijskog oceana, prema mjestu za koje se vjeruje da je zrakoplov nestao.

Netko je ušao u simulator leta kapetana zrakoplova Malaysia Airlinesa na letu MH370, Zaharija Ahmada Shaha, i unio rutu leta iznad Indijskog oceana, točno prema području za koje se vjeruje da je na njemu zrakoplov nestao, odnosno srušio se.

Pročitajte i ovo Nestanak zrakoplova Malaysia Airlinesa - 3 Sve što znamo o tragediji Deset godina od najvećeg misterija zrakoplovstva: Što se dogodilo s 239 osoba? Avion, ilustracija Slučaj leta MH370 Ne odustaju od potrage za avionom koji je nestao prije 10 godina: Za pronalazak ostataka nudi se milijunska nagrada

"Simulator leta kapetana leta MH370 pokazao je da je netko u njega unio rutu leta iznad Indijskog oceana", rekli su za Guardian putem emaila iz australskog Joint Agency Coordination centra (Jacc).

Od prošlog tjedna vlada konfuzija oko toga što je pronađeno na Shahovom simulatoru leta, nakon što je FBI izvijesti putem američkih medija, da je kapetan leta MH370, manje od mjesec dana prije kobnog leta, napravio simulirani let iznad Južnog indijskog oceana.

Malezijske vlasti taj su izvještaj FBI-ja odbacile kao lažan, a šef malezijske policije istaknuo je da malezijske vlasti nikad nisu dale informacije ili dokumente bilo kojem stranom autoritetu, uključujući i FBI.

"Informacije iz simulatora samo ukazuju na mogućnost planiranja. Ne otkrivaju što se dogodilo u noći nestanka zrakoplova, ili gdje se on nalazi", dodaju iz Jacc-a.

Podjsetimo, 8. ožujka 2014. godine Boeing 777 na letu MH370 iz Kuala Lumpura prema Pekingu nestao je 239 putnika i članova posade iznad Indijskog oceana. Potraga za nestalim zrakoplovom traje više od dvije godine, a svakako ne nedostaje teorija svih mogućih vrsta oko razloga nestanka tog zrakoplova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene