444769
444769
444769
444769
444769

NOVA INTRIGA OKO LETA MH370

  • , 29.07.2016., 19:55
  • Autor:
  • komentara

Australski dužnosnici potvrdili su informaciju da je simulator leta u kući kapetana nestalog zrakoplova Malaysia Airlines na letu MH370, pokazivao rutu leta iznad Indijskog oceana, prema mjestu za koje se vjeruje da je zrakoplov nestao.

 
 
 
 
Potraga za MH370 (Foto: AFP)
Potraga za MH370 (Foto: AFP)

Netko je ušao u simulator leta kapetana zrakoplova Malaysia Airlinesa na letu MH370, Zaharija Ahmada Shaha, i unio rutu leta iznad Indijskog oceana, točno prema području za koje se vjeruje da je na njemu zrakoplov nestao, odnosno srušio se.

"Simulator leta kapetana leta MH370 pokazao je da je netko u njega unio rutu leta iznad Indijskog oceana", rekli su za Guardian putem emaila iz australskog Joint Agency Coordination centra (Jacc).

Od prošlog tjedna vlada konfuzija oko toga što je pronađeno na Shahovom simulatoru leta, nakon što je FBI izvijesti putem američkih medija, da je kapetan leta MH370, manje od mjesec dana prije kobnog leta, napravio simulirani let iznad Južnog indijskog oceana.

Malezijske vlasti taj su izvještaj FBI-ja odbacile kao lažan, a šef malezijske policije istaknuo je da malezijske vlasti nikad nisu dale informacije ili dokumente bilo kojem stranom autoritetu, uključujući i FBI.

"Informacije iz simulatora samo ukazuju na mogućnost planiranja. Ne otkrivaju što se dogodilo u noći nestanka zrakoplova, ili gdje se on nalazi", dodaju iz Jacc-a.

Podjsetimo, 8. ožujka 2014. godine Boeing 777 na letu MH370 iz Kuala Lumpura prema Pekingu nestao je 239 putnika i članova posade iznad Indijskog oceana. Potraga za nestalim zrakoplovom traje više od dvije godine, a svakako ne nedostaje teorija svih mogućih vrsta oko razloga nestanka tog zrakoplova.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se