Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Došlo velikom brzinom"

Obitelj u šoku: Meteorit pao na kuću, probio krov i završio u spavaćoj sobi - "Bio je vruć!"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteorit je pogodio kuću u New Jerseyu. Obitelj je šokirana činjenicom da je probio krov i završio u spavaćoj sobi.

Obitelj iz New Jerseya navodi kako su u šoku nakon što im je meteorit probio krov. Christine Lloyd kaže da je meteorit završio na katu obiteljske kuće njezina oca u naselju Hopewell Township.

Meteorit je probio krov, prošao kroz tavan i završio na podu, navodi. No, tu nije bio kraj njegovoj putanji, dodaje, jer se odbio i udario ponovno u strop pa završio na drugom mjestu na podu.

Potvrdili i stručnjaci

Komad koji je "putovao" njihovom obiteljskom kućom je veličine 10 puta 15 centimetara. Da je komad stigao iz visina, potvrdili su i na Školi znanosti na Sveučilištu u News Jerseyu.

"Uzbuđeni smo što možemo potvrditi da je objekt pravi meteorit od hondrita", rekao je voditelj odjela za fiziku Nate Magee.

Iz obitelji navode da nitko nije bio u kući u trenutku udara. Christinina sestra, Suzy Kop, pronašla je neobičan kamen i pokupila ga, piše ABC News.

Pronašla ga u spavaćoj sobi

"Bio je vruć! Pomislila sam da je to kamen izvana. Zašto bi bio u spavaćoj sobi?", kazala je Kop.

Pročitajte i ovo Bljesak iznad Kijeva, astronom Ante Radonić "U trenutku jače bljesne" Astronom o misterioznom bljesku iznad Kijeva: "Vidjelo se i iz Zagreba, malo prije onog potresa"

Ne znajući što drugo učiniti pozvali su policiju. Policija je pozvala agencije kako bi se neobičan objekt testirao na radijaciju.

Nakon što je procijenjeno da je sigurno, obratili su se stručnjaku.

"Dobila sam poruku od kolege u kojoj piše da će me nazvati policija Hopewella. Pitala sam se - zašto?", nasmijala se geofizičarka Shannon Graham, doktorica znanosti na Sveučilištu New Jersey.

"Došlo velikom brzinom"

Rekla je da na temelju fotografija i opisa objekt smatra meteoritom. "Također je opisao što je to učinilo kući, a ja sam rekala: 'Pa to je došlo velikom brzinom'", kazala je Graham.

Pročitajte i ovo Meteorit Užarena kugla VIDEO Meteor mu pao na kuću? U požaru potpuno izgorjela, poginuo pas: "Čuo se veliki prasak!"

Testovi gustoće materijala otkrit će više, navodi. Policija je priopćila kako bi ovaj događaj mogao biti povezan s višetjednom kišom meteora zvanom Eta Aquarids koja je trenutno aktivna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene