Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad meteorita

Deseci kamera zabilježili jarki bljesak na nebu, uslijedila snažna eksplozija i podrhtavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanovnici zapadnog Sibira u Rusiji u utorak su svjedočili još jednoj eksploziji meteorita u Zemljinoj atmosferi, koji je pritom osvijetlio čitavo noćno nebo.

Na društvenim mrežama se u utorak navečer pojavilo mnoštvo amaterskih snimki meteorita koji je izgorio u eksploziji, visoko u Zemljinoj atmosferi. Pritom je meteorit na trenutak osvijetlio noćno nebo, što su brojni Rusi uspjeli zabilježiti ponajviše kamerama postavljenim unutar vozila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslana hitna ekspedicija VIDEO Misteriozan krater pojavio se na 'kraju svijeta'! Slika nije dostupna Nije bio niti svjestan pogibelji Nevjerojatna snimka bliskog susreta padobranca i meteorita!

Službene stranice grada Sajanogorska tvrde da je nebesko tijelo palo na područje regije Kakasija.

"U 18:37 sati na nebu iznad grada uočen je svjetleći leteći objekt, a nakon toga začula se i eksplozija. Naravno, to je popraćeno i blagim podrhtavanjem", rekao je Leonid Bjkov za lokalnu rusku TV postaju, a prenosi agencija Reuters.

Dodao je da eksplozija nije prouzročila štetu na gospodarskim i stambenim objektima u gradu. Svjedoci pada meteorita kažu da je nebo zasjalo na par sekundi te da se glasna eksplozija začula minutu poslije i da je pokrenula brojne alarmne sustave u automobilima diljem grada.

Lokalne vlasti izvjestile su kasnije da su ostaci meteorita uglavnom izgorjeli tijekom ulaska u Zemljinu atmosferu te da je na mjesto potencijalnog pada ostataka tog meteorita poslan tim stručnjaka.

Ruski mediji prenose da je snimljeni meteorit bio znatno manji od onog koji je pao pored ruskog grada Čeljabinska u veljači 2013. godine i koji je prouzročio znatno veću štetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene