Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povjerenstvo za sukob interesa

Mesić je trebao pričekati s članstvom u NO Ingre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo je danas da nema osnove za pokretanje postupka utvrđivanja sukoba interesa protiv bivšeg predsjednika Stjepana Mesića zbog ulaska u nadzorni odbor Ingre, ali i zaključilo da bi se bivši dužnosnici šest mjeseci nakon isteka mandata trebali kloniti takvih dužnosti.

Povjerenstvo je o Mesićevu slučaju raspravljalo reagirajući na medijske izvještaje da je u NO Ingre imenovan 22. srpnja, iako po Zakonu o sprječavanju sukoba interesa to nije smio učiniti prije 16. kolovoza, šest mjeseci nakon prestanka mandata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MORAJU I PLATITI Visoki upravni sud poništio odluku POSI-ja o Karamarku: "Nema uvjeta za odlučivanje o sukobu interesa" Slika nije dostupna INGRA ODUSTALA CIOS I REOMA podnijeli zahtjev za ovrhom Zagrebačkog holdinga: "Razumljivo da nisu imali vremena, kad ih je Juričan vodio kod zastupnice Benčić"

Zaključeno je da nema osnove za pokretanje postupka jer je Mesićevo članstvo u NO Ingre u sudski registar upisano tek 18. kolovoza, dva dana nakon proteka tog roka.

Iako je zaključilo da ne može voditi postupak, budući da Mesić više nije dužnosnik u smislu Zakona o sprječavanju sukoba interesa, povjerenstvo je napomenulo da je, od dana izbora u NO do 15. kolovoza, kad mu je protekao šestomjesečni rok, 'bio u situaciji sukoba interesa u smislu zakona'.

Predsjednik povjerenstva Mato Kaćan upozorio je da dužnosnici u propisanom zakonskom roku ne bi trebali prihvaćati takve dužnosti.

Povjerenstvo je odbacilo prijave protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i bivšeg dogradonačelnika Ive Jelušića, kao i onu protiv suca Vrhovnog suda Đure Sesse, ocijenivši da nema osnove za pokretanje postupaka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene