Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubrzava planove

Merkel želi da nuklearke prestanu raditi prije 2022.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel želi ubrzati planirano odustajanje Njemačke od nuklearne energije određivanjem točnog datuma, piše poslovni dnevnik Handelsblatt pozivajući se na izjavu visokog izvora u vladi.

Na prošlotjednom sastanku s ministrom okoliša Norbertom Roettgenom, na kojemu je bio i predstojnik njezina ureda Ronald Pofalla, Merkel je tražila da se odredi godina kada će se obustaviti proizvodnja nuklearne energije, rekli su izvori.

Pročitajte i ovo Sebastian Kurz i Angela Merkel (Foto: AFP) Unatoč razlikama u politici Merkel i Kurz složni: "Treba pojačati napore da se zaustave migranti koji ulaze u Europsku uniju" Prosvjed u Chemnitzu (Foto: AFP) - 2 Sukobile se kranja desnica i ljevica Kaos u njemačkom Chemnitzu: Policija prosvjednike tjerala vodenim topovima, najmanje dvoje ozlijeđenih

>> Njemačka: 200 tisuća na ulicama prosvjeduje protiv nuklearki

Merkel bi željela da nuklearke prestanu s radom prije 2022., koju je dogovorila bivša vlada lijevog centra kancelara Gerharda Schroedera. Međutim, njezina je vlada ranije čak produljila taj rok za 12 godina, ali je dala naznake da će se odustati od tog produljenja.Dosad nije dogovoren datum, ali Merkel sada želi zatvoriti sve nuklearke čak i prije 2022. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene