Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ispod očekivanja"

Europski čelnici sasuli drvlje i kamenje na ponudu Therese May o razdruživanju s EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su sinoć bili suzdržani, europski čelnici danas su sasuli drvlje i kamenje na ponudu Velike Britanije o razdruživanju s Europskom unijom. Sporan je status Europskih građana u Velikoj Britaniji.

Predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk kazao je kako je ponuda Therese May ispod očekivanja.

Pročitajte i ovo Glasanje u britanskom parlamentu (Foto: AFP) Muke po Brexitu Ministri  skeptični: "Theresa May mogla bi odustati od trećeg glasanja o sporazumu o Brexitu" Turisti (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Trendovi u turizmu Prijeti li opasnost grani gospodarstva koja jedina puni hrvatski proračun?

"Moj prvi dojam je da je ponuda Velike Britanije ispod očekivanja i da dovodi do rizika pogoršanja stanja za građane", kazao je Tusk.

Emanuel Macron i Angela Merkel ne žele gubiti previše riječi na Brexit. Poručuju - prioritet mora imati budućnost Europe.

A jedno od pitanja za budućnost je podjela obveza nakon razdvajanja. Iako se neslužbeno može čuti da su Francuska i Njemačka već dogovorile preuzimanje dviju agencija smještenih u Londonu interes imaju i druge zemlje, Hrvatska bi rado preuzela agenciju za lijekove.

"Naš adut je prije svega jedna snažna tradicija javnoga zdravstva, činjenica da smo nova država članica koja nema sjedište niti jedne agencije. To su dva glavna. Ono što također trebamo vidjeti je, zaista, pronaći adekvatan prostor štop nije lako i to je po mom sudu u ovom trenutku najveća zadaća radne skupine koju vodi ministar Kujundžić, gdje se i drugi ministri moraju uključiti", kazao je premijer Andrej Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene