Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjeti vojnicima

Merkel u ponedjeljak stiže na Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Naši vojnici tamo veličanstveno obavljaju svoj posao na čemu smo im zahvalni', poručila je njemačka kancelarka.

Savezna kancelarka Angela Merkel posjetit će u ponedjeljak pripadnike njemačkih oružanih snaga u sastavu KFOR-a na Kosovu, a u zračnoj luci u Prištini sastat će se s predsjednikom vlade Kosova Hashimom Thaçijem, doznaje agencija Beta. Kancelarka Merkel u Prištini će razgovarati s dužnosnicima misije Eulex i predstavnikom EU na Kosovu.

Pročitajte i ovo Mario Banožić, ministar obrane Nema povlačenja Što je s hrvatskim vojnicima na Kosovu? Banožić otkrio ima li među ozlijeđenima u KFOR-u i Hrvata Neredi na Kosovu Ne staju napetosti Ispred općinske zgrade na Kosovu okupili se Srbi nasuprot vojnicima iz SAD-a, Italije, Poljske: Dodik osudio napad na "goloruki narod"

Njemačka vlada početkom svibnja produžila je angažman njemačkih vojnika u sastavu KFOR-a za još godinu dana i smanjila broj pripadnika Bundeswehra koji sudjeluju u ovoj akciji i sada ih je na Kosovu 1100, ali će se i taj broj postupno smanjiti na 900. Beogradski B92 podsjeća da je kancelarka Merkel 2. prosinca u Bundestagu ocijenila kako Srbija još nije ispunila uvjete za dobivanje statusa kandidatkinje za prijam u EU.

'Srbiji se može prigovoriti i da je doprinijela stvaranju ozračja u kojemu su njemački vojnici KFOR-a na sjeveru Kosova vatrenim oružjem napadnuti i ozlijeđeni. To nije prihvatljivo. Naši vojnici tamo veličanstveno obavljaju svoj posao na čemu smo im zahvalni', rekla je Angela Merkel. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene