Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odala počast žrtvama

Merkel došla u Moskvu dan poslije Putinove parade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Angela Merkel susrest će se u Kremlju s Vladimirom Putinom.

Njemačka kancelarka Angela Merkel u nedjelju je odala počast sovjetskim vojnicima ubijenim tijekom Drugog svjetskog rata i pozvala na suradnju s Rusijom u trenucima velikih napetosti između moskve i Zapada zbog stanja u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Nova smjena Zelenski smijenio šefa odjela tajne službe: Otkriveno što je učinila njegova supruga Prosvjednici u Moskvi Stroga cenzura VIDEO Zbog prosvjeda žena vojnika u Moskvi reagirala policija: Privedeno na desetine novinara

Merkel je položila vijenac pred grobom neznanog vojnika nedaleko od Kremlja, dan nakon što, kao ni velika većina zapadnih državnika, nije nazočila vojnoj paradi u povodu 70. obljetnice savezničke pobjede nad nacističkom Njemačkom.

Angela Merkel: Ovdje su počinjene nezamislive strahote... Nećemo nikad zaboraviti

Potom se uputila u Kremlj, gdje će se sastati sa svojim domaćinom, ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, naglasila sivši pritom nužnost suradnje.

"Za nas je nužno da radimo, da surađujemo i u složenim situacijama i pokušamo pranaći diplomatska rješenja", rekla je uoči sastanka Merkel, koja je posljednjih mjeseci igrala ključnu ulogu u pregovorima oko Ukrajine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene