Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Problem ipak postoji"

Merkel u Meksiku naglasila da zidovi ne rješavaju probleme s migracijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u subotu u glavnom gradu Meksika da podizanje zidova neće riješiti probleme koje zemlje imaju s imigrantima.

Ona je time implicitno kritizirala američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovu ideju o izgradnji zida na granici s Meksikom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prvi susret Američki i meksički dužnosnici sastali se u Meksiku Slika nije dostupna Susret idući tjedan? OŠTRA PORUKA TRUMPU ''Žalim i osuđujem odluku američke vlade''

Govoreći u Mexico Cityju s meksičkim predsjednikom Enriqueom Pena Nietom, Merkel je rekla da je povijest pokazala da su carstva bila uspješna samo onda kada su uspijevala izgraditi dobre odnose sa susjedima i regulirati kretanja stanovništva.

Puno je važnije rješavati uzroke masovnih odlazaka ljudi, rekla je Merkel.

Trump je obećao izgraditi zid na više od 3.000 kilometara granice s Meksikom kako bi zaustavio ilegalnu imigraciju kao i protok droga.

Uz to, obećao je prisiliti Meksiko da plati za izgradnju. Meksička vlada odbacila je tu ideju.

Angela Merkel je priznala kako postoji problem i naglasila da se protiv njega treba boriti. "To je veliki izazov, ali neće biti moguće riješiti probleme jačanjem graničnih konstrukcija", rekla je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene