Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvodnevni službeni posjet

Merkel stigla u Kinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel u pratnji izaslanstva gospodarstvenika stigla je u četvrtak u dvodnevni službeni posjet Kini koji je počeo razgovorima s kineskim premijerom Wenom Jiabaom.

Kina je zabrinuta pogoršanjem krize u eurozoni ali će "nastaviti investirati u EU", rekao je u Pekingu kineski čelnik na dočeku njemačke kancelarke.

Glavne teme razgovora trebale bi biti proširenje trgovine i pitanje europskog duga. Radi se o drugom posjetu Merkel Kini 2012. Prema analitičarima, Peking smatra da Njemačka ima sve odlučniju ulogu u dužničkoj krizi te se Berlin, stoga, nameće kao nezaobilazni sugovornik u razgovorima o njoj.

Na početku posjeta kineska agencija Xinhua javila je da su kineski ICBC Leasing i Airbus potpisali ugovor o kupovini 50 zrakoplova Airbus A320 i dodatni ugovor o sklapanju tih zrakoplova u Kini vrijedan 3,5 milijardi dolara. (Hina)

Pročitajte i ovo Olaf Scholz STRES BEZ PRESEDANA Naslijedio je Mutti i preživio galopirajuću ekonomsku krizu, rat i nezadovoljne partnere: "Još se pokušava snaći, ali nema njezino iskustvo" Angela Merkel O UKRAJINI Angela Merkel u prvom intervjuu nakon odlaska s vlasti: "Naravno da sam se pitala što smo krivo učinili"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene