Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemačka nas gura prema EU

Merkel se zalaže za pristup Hrvatske Europskoj uniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel zalaže se za pristup Hrvatske Europskoj uniji, a zajedno s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom je u Berlinu pohvalila napredak koji je Hrvatska postigla na tom putu, objavili su njemački elektronski mediji nakon njihova sastanka u Berlinu.

'Zajedno smo utvrdili da u Hrvatskoj postoji jasan napredak', rekla je Merkel na zajedničkoj konferenciji za tisak održanoj nakon razgovora u Orbanom. 'Njemačka je vrlo otvorena i raduje se pristupanju Hrvatske Europskoj uniji', naglasila je kancelarka Merkel. Dodala je kako se sada s nestrpljenjem iščekuje da se vidi hoće li ocjena Europske komisije biti dovoljna za pristup.

Mađarski premijer Orban naglasio je kako je pristup država zapadnog Balkana važna zadaća Europske unije te je posebno pohvalio jasnu njemačku potporu Hrvatskoj koju je Merkel izrekla. (Hina)

Pročitajte i ovo Bosna i Hercegovina - 3 samit u Bruxellesu BiH na vratima pristupnih pregovora za ulazak u EU: "Bilo bi lijepo, ali bogami, traje predugo" Slika nije dostupna Opet u istom košu Hrvatska u EU sa Srbijom, a Srbija ulazi 2020. godine?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene