Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjeruje u novu Vladu

Merkel ne popušta, ali brani mjesto Grčke u eurozoni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nema popuštanja Grčkoj. Njemačka kancelarka Angela Merkel ostala je gluha na molbe grčkog premijera Samarasa da se Ateni omogući odgoda provođenja oštrih mjera štednje, ali je rekla i da želi da Grčka ostane u eurozoni te da je sigurna da će nova grčka Vlada Antonisa Samarasa učiniti sve da izađe iz krize.

Od početka krize uvijek sam jasno govorila da je Grčka dio eurozone i da želim da tu i ostane', rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel na zajedničkoj konferenciji za novinare s grčkim premijerom u Berlinu.

Zadovoljna što je grčki čelnik za prvi posjet u inozemstvo izabrao Berlin, ona je rekla da je uvjerena da će nova Vlada učiniti sve da riješi problem zemlje.

Pročitajte i ovo Pljačka zlatarnice u Grčkoj Ukrali robu od 315.000 eura VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Panteri: Lopov puzao po podu da ne bi aktivirao alarm Nebo u Grčkoj - 3 marsovski prizori FOTO Nestvarni prizori u Grčkoj: Ova nepogoda mogla bi doći i do Hrvatske

>> Merkel: Ja ću potaknuti Grčku da nastavi na svom putu reformi koji mnogo traži od grčkog naroda

Antonis Samaras je rekao da je uvjeren da će izvješće trojke (Europska Unija, Međunarodni monetarni fond i Europska središnja banka) u rujnu obznaniti vrlo brzo rezultate grčke Vlade. 'Ne tražimo više novaca već vremena za disanje', dodao je i obvezao se na reforme, koje se od njega očekuju.

Nakon njihova prvog susreta njemačka kancelarka je rekla da želi pričekati izvješće trojke, što je stajalište i francuskog predsjednika Francoisa Hollandea, s kojim je u četvrtak navečer večerala. Njemačka kancelarka je također obećala svu moguću pomoč Grčkoj u ispunjavanju njezinih obveza. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene