Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema milosti

Merkel protiv otpisivanja grčkog duga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel isključila je u subotu u razgovoru s novinarima mogućnost "novog brisanja" duga Grčke kao što to želi novi grčki premijer Alexis Tsipras.

"Već je bilo dobrovoljnog odustajanja privatnih vjerovnika, banke su već odustale od milijardi za Grčku", opravdala se njemačka čelnica u razgovoru za Hamburger Abendblatt. "Ne predviđam novo brisanje duga", dodala je Angela Merkel.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Slika nije dostupna Ne zamjeraju im Većina Nijemaca želi da Grčka ostane u eurozoni

"Europa će nastaviti pokazivati solidarnost s Grčkom kao i s drugim zemljama posebno pogođenima krizom ako te zemlje poduzmu reforme i gospodarske mjere", rekla je njemačka čelnica, sklona proračunskoj strogoći koju odbacuju nove vlasti u Ateni.

Grčka odbila trojku!

Upitana o prvim najavama vlade Ciprasa poput povećanja minimalne plaće i zapošljavanja dužnosnika, Angela Merkel je naglasila da "Njemačka i drugi europski partneri čekaju da vide kakav će nam koncept nova grčka vlada ponuditi". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene