Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Priznanje u intervjuu

Merkel priznala: Predugo smo ignorirali taj problem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka i ostale zemlje EU-a predugo su ignorirale jačanje izbjegličke krize na vanjskim granicama Unije, rekla je kancelarka Angela Merkel za njemački list u intervjuu koji će biti objavljen u srijedu.

"... U Njemačkoj smo predugo ignorirali taj problem i blokirali smo potrebu za pronalaženjem paneuropskog rješenja", rekla je Merkel.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Podcijenila jačinu riječi Njemačka kancelarka priznala pogreške Slika nije dostupna 'Hrabro dijete' progovorilo 'Napokon je netko rekao što šutljiva većina misli - Merkel je gola'

Merkel, koja je suočena s kritikama u Njemačkoj zbog usvajanja politike dobrodošlice prema izbjeglicama prije godinu dana, također je rekla za Sueddeutsche Zeitung da Njemačka i EU moraju biti strpljive i ustrajne u suočavanju s migracijom ljudi u Europu.

Ona je to komentirala u neuobičajeno samokritičnoj analizi koja se vremenski poklopila s godišnjicom njezine poznate izjave "Mi to možemo", navodi Reuters.

Kazala je da Njemačka, koja je primila većinu od više od milijun izbjeglica s Bliskog istoka i Azije koji su stigli u EU prošle godine, pustila je Španjolsku i druge zemlje na vanjskim granicama EU-a da same rješavaju pitanje izbjeglica.

"Tada smo također odbili i proporcionalnu raspodjelu izbjeglica", rekla je.

"Nismo pristupili problemu na primjeren način", kazala je dodajući da se to odnosi i na zaštitu vanjske granice schengenske zone.

Njemačka kancelarka također je upozorila da se ne smije izjednačavati sve migrante s teroristima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene