Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži veće napore oko tog pitanja

Merkel: Migrante kojima je odbijen azil mora se deportirati iz Njemačke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u subotu kako Njemačka mora učiniti nacionalni napor kako bi deportirala one migrante koji nemaju prava ostati u toj državi.

Prošlogodišnji priljev gotovo 900 tisuća migranata kod nekih Nijemaca izazvao je strah da će njihovu državu preplaviti stranci. Merkel je kritizirana zbog svoje migrantske politike otvorenih vrata, a njezini konzervativci su izgubili velik dio podrške koju je preuzela protuimigrantska Alternativa za Njemačku (AfD).

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika Slika nije dostupna Zeleni stopirali zakon Bundesrat zaustavio zakon o deportaciji migranata iz sjeverne Afrike

Ranije, dok je stizao samo mali broj migranata, oni kojima je odbijen azil nisu bili dovoljno strogo deportirani, a to se s obzirom na velik broj izbjeglica i migranata sada mora promijeniti, smatra Merkel.

"Trebamo nacionalni napor kako bi deportirali one koji su odbijeni. To je neosporno i mi trenutno na tome vrijedno radimo", istaknula je Merkel tijekom govora na konferenciji mladog krila svoje stranke u Paderbornu.

Dodala je kako to znači povećanje broja zaposlenih u odjelima za imigraciju na općinskoj razini.

Deportacija odbijenih migranata samo je jedan element njemačke izbjegličke politike, tvrdi Merkel. Tu je i integracija onih kojima je odobrena zaštita i ona mora biti ubrzana, te se trebaju riješiti i uzroci migracije.

Merkel je na skupu optužila sirijsku vladu za djela koji sliče ratnim zločinima, te je pozvala na zaštitu Jazida u sjevernom Iraku.

Kritizirala je djelovanje sirijske vlade u Alepu, istaknuvši kako je ono vrlo "blizu ratnim zločinima", te rekla da se time treba pozabaviti Međunarodni kazneni sud.

U petak je objavljeno da je sirijska vojska uz podršku ruskih borbenih zrakoplova ovog tjedna na istoku Alepa ubila više od 150 ljudi.

Merkel je pozvala i na stvaranje "sigurnih zona" u sjevernom Iraku za Jazide, kurdsku etnoreligijsku skupinu nad kojom je Islamska država, po UN-u provela genocid, uništivši njihovu zajednicu od 400 tisuća pripadnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene