453692
453692
453692
453692
453692

Merkel: Migrante kojima je odbijen azil mora se deportirati iz Njemačke

  • , 15.10.2016., 18:10
  • Autor:
  • komentara

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u subotu kako Njemačka mora učiniti nacionalni napor kako bi deportirala one migrante koji nemaju prava ostati u toj državi.

 
 
 
 
Angela Merkel (Foto: AFP)
Angela Merkel (Foto: AFP)

Prošlogodišnji priljev gotovo 900 tisuća migranata kod nekih Nijemaca izazvao je strah da će njihovu državu preplaviti stranci. Merkel je kritizirana zbog svoje migrantske politike otvorenih vrata, a njezini konzervativci su izgubili velik dio podrške koju je preuzela protuimigrantska Alternativa za Njemačku (AfD).

Ranije, dok je stizao samo mali broj migranata, oni kojima je odbijen azil nisu bili dovoljno strogo deportirani, a to se s obzirom na velik broj izbjeglica i migranata sada mora promijeniti, smatra Merkel.

"Trebamo nacionalni napor kako bi deportirali one koji su odbijeni. To je neosporno i mi trenutno na tome vrijedno radimo", istaknula je Merkel tijekom govora na konferenciji mladog krila svoje stranke u Paderbornu.

Dodala je kako to znači povećanje broja zaposlenih u odjelima za imigraciju na općinskoj razini.

Deportacija odbijenih migranata samo je jedan element njemačke izbjegličke politike, tvrdi Merkel. Tu je i integracija onih kojima je odobrena zaštita i ona mora biti ubrzana, te se trebaju riješiti i uzroci migracije.

Merkel je na skupu optužila sirijsku vladu za djela koji sliče ratnim zločinima, te je pozvala na zaštitu Jazida u sjevernom Iraku.

Kritizirala je djelovanje sirijske vlade u Alepu, istaknuvši kako je ono vrlo "blizu ratnim zločinima", te rekla da se time treba pozabaviti Međunarodni kazneni sud.

U petak je objavljeno da je sirijska vojska uz podršku ruskih borbenih zrakoplova ovog tjedna na istoku Alepa ubila više od 150 ljudi.

Merkel je pozvala i na stvaranje "sigurnih zona" u sjevernom Iraku za Jazide, kurdsku etnoreligijsku skupinu nad kojom je Islamska država, po UN-u provela genocid, uništivši njihovu zajednicu od 400 tisuća pripadnika. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se