Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gasi se financijska pomoć?

Merkel: Krizni fond neće biti produljen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel isključila je mogućnost produljenja posebnog europskog fonda, uspostavljena za spas članica eurozone u financijskim teškoćama.

'Njemačka neće pristati na produljenje...', rekla je Merkel na konferenciji Njemačke industrijske udruge (BDI). Europski fond za financijsku stabilnost od 750 milijarda eura ustanovljen je ove godine kako EU obuzdao dužničku krizu u Grčkoj i spriječio širenje krize na druge ugrožene članice eurozone. Njegovo trajanje prvotno je prediviđeno na tri godine.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

>> Merkel: Nakon burnog početka, ujedinjenje Njemačke uspješna priča

Njemačka kancelarka to je izjavila u utorak u jeku napetosti na tržištima zbog visokoga proračunskog manjka i duga nekoliko članica eurozone, kao što su Grčka, Irska i Portugal. Europska komisija trebala bi u srijedu objaviti novi paket mjera koje bi prisilile države eurozone da svoje financije drže u redu. Zahtijeva se da im je proračunski deficit ispod tri posto BDP-a, a da dug ne prelazi 60 posto BDP-a. (Hina).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene