Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednička kampanja

Merkel će 'aktivno' poduprijeti Sarkozyjev reizbor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel 'aktivno će poduprijeti' kolegu konzervativca francuskoga predsjednika Nicolasa Sarkozyja kad u proljeće bude vodio predsjedničku kampanju za drugi mandat, objavila je u Berlinu njezina kršćansko-demokratska stranka.

Neuobičajeno je da njemački čelnici interveniraju u izbore u inozemstvu, iako njemački CDU i Sarkozyjev UMP imaju slične politike. Merkel i Sarkozy tako tijesno surađuju ne bi li eurozonu izvuklil iz krize da su im promatrači dali nadimak Merkozy.

Glasnogovornik CDU-a rekao je da će Merkel kao čelnica njemačkih konzervativaca nekoliko puta nastupiti zajedno sa Sarkozyjem, i to u proljeće, uoči francuskih izbora 22. travnja.

Datum tih zajedničkih nastupa još nisu poznati, a nije jasno ni kakva će biti priroda njezina sudjelovanja. Europski čelnici katkad se nakratko pojave na inozemnim skupovima lijevoga ili desnoga centra, ali rijetko se aktivno angažiraju. (Hina)

Pročitajte i ovo Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene