Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Meksiko: Ubojice narko kartela likvidirale devet civila i dvojicu policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teško naoružana skupina kriminalaca ubila je devet ljudi u automehaničarskoj radionici u meksičkom gradu Culiacan, a gotovo istodobno na drugom kraju grada ubijena su dvojica policajca.

Culiacan je glavni grad države Sinaloa na sjeveru Meksika i dom moćnog narko kartela kojega vodi najtraženiji meksički kriminalac Joaquin "Shorty" Guzman. Nasilje povezano s drogom u tom je gradu svakodnevno.

Pročitajte i ovo Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor Ilustracija Pet okrivljenika USKOK podigao optužnicu protiv policajaca: Otvorili vatru pa lažirali izvješće

Najnoviji masakr dogodio se usred dana, a žrtve su izrešetane rafalima iz automatskog oružja. Tri osobe ubijene su na ulici ispred radionice, a šest u radionici u kojoj su na popravku bila i policijska vozila.

U gotovo istodobnom napadu na drugom kraju grada, u blizini policijske postaje, hicima iz automatskog oružja ubijen je policajac za upravljačem automobila. U potjeri za odbjeglim napadačem još je jedan policajac ranjen te je ubrzo umro u bolnici.

Policijski glasnogovornik izjavio je da su se dva odvojena napada dogodila u razmaku od tri minute.

U državi Sinaloa ove je godine zabilježeno više od 300 ubojstava povezanih s drogom, dok je širom Meksika u međusobnim obračunima narko kartela i obračunima s vojskom i policijom ubijeno oko 1700 osoba.

"Mi već dulje vrijeme živimo u takvoj situaciji, no ovo je bio jedan od najsmrtonosnijih napada jer su ubijeni nevini civili koji su samo došli popraviti svoje automobile", izjavio je policijski glasnogovornik.

Prošlog tjedna na ulicama Culiacana pronađene su četiri ljudske glave uz pogrdnu poruku upućenu Guzmanu koji je u ratu s bivšim saveznikom Arturom Beltranom Leyvaom, čiji je ubojica u svibnju ubio jednog od Guzmanovih sinova.

Dan uoči masakra u gradu Culiacan deset meksičkih policajaca u gradu Agua Prieta dalo je otkaz, nakon što je ubijen njihov kolega.

Na udaru narko kartela posebno su policijski zapovjednici. U strahu za svoj život trojica od njih pobjegla su u SAD, gdje su zatražili utočište.

Meksičke vlasti policajce, pak, pokušavaju zadržati nudeći im bolje oružje i neprobojne prsluke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene