Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krijumčarenje droge

Meksiko: U 48 sati ubijeno najmanje 46 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 46 osoba ubijeno je od ponedjeljka u Meksiku u nasilju vezanom uz krijumčarenje droge.

Najžešće nasilje u ovoj godini odvijalo se između pripadnika meksičkih narko kartela i dilera te meksičkih vojnika i policije, rečeno je iz istog izvora. Žrtve su zabilježene u šest saveznih država. U ponedjeljak je ubijeno 18 osoba u pucnjavi između suparničkih narko kartela u saveznoj državi Tamaulipas koja graniči sa SAD-om, objavila regionalna vlada.

U utorak je ubijeno šest muškaraca u oružanom sukobu krijumčara drogom i vojnika Buena Visti, u državi Guerrero, na jugoistoku. U ljetovalilštu Mazatlanu u državi Sinaloi, na sjeverozapadu Meksika, ubijeno je pet osoba u utorak ujutro u napadu na noćni klub, po podacima tužiteljstva tog grada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U pet godina ubijeno 35.000 ljudi Diljem Meksika masovni prosvjedi protiv nasilja Slika nije dostupna Na aerodromu u Meksiku VIDEO: Uhićen dječak plaćeni ubojica

>> Meksiko: U napadima na taksije ubijeno 12 ljudi

U državi Chihuahui, koja također graniči sa SAD-om, sedam osoba ubijeno je mecima, među kojima četiri u Ciudad Juarezu, gradu s najviše nasilja u Meksiku gdje je prošle godine bilo 3100 ubojstava, većinom u sukobima između kartela Sinaloa i Juarez.
 Još je sedam osoba ubijeno u Coahuili, nasuprot El Pasa (SAD), od kojih tri u sukobu s policijom.

U Naucalpanu, predgrađu Mexica, tijelo i glava jednog muškarca pronađeni su u jednom vozilu, objavila je lokalna policija. Još dvije ljudske glave spaljene pored svojih osakačenih tijela pronađene su na cesti koja vodi iz države Nuevo Leon u Tamaulipasu. Usprkos sudjelovanju više od 50.000 vojnika koje su meksičke vlasti angažirale 2006. za borbu protiv krijumčara drogom, 34.600 osoba ubijeno je zadnje četiri godine u Meksiku, od čega čak pola prošle godine. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene