Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovao drogom

'Uhitili smo vođu narkokartela!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksiko se pohvalio kako su uhvatili vođu narkokartela Juarez - Jesusa Aguaya koji je ubio policajca, doktora i bolničara.

Meksičke su vlasti u nedjelju objavile da su uhvatile vođu narkokartela Juarez Jesusa Aguaya, kojega traže Sjedinjene Države nakon što je njegov prethodnik također uhvaćen prošle godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna predviđanja Najvažnija izborna godina počela krvavim obračunom: Karteli ubili dva gradonačelnička kandidata Automobili ubijene obitelje nakon napada narkokartela (Foto: AFP) Meksiko zavijen u crno Nakon masakra u kojem je ubijena deveteročlana obitelj uhićen narkobos, u automobilu imao i taoce

Jesus Aguayo uhvaćen je u petak, a uhitila ga je savezna policija u Villi Ahumadi u saveznoj državi Chihuahui na sjeveru zemlje. Chihuahua graniči sa SAD-om i poprište je teškog nasilja povezanog s trgovinom drogom.

Aguayo, s nadimkom "El Chuyin", prema tvrdnjama vlasti nabavio je eksploziv za automobil bombu koja je eksplodirala 2010. ubivši dva policajca, doktora i bolničara.

Bez ispaljena metka uhićen najtraženiji narkobos!

On je preuzeo vodstvo kartela nakon što je u listopadu uhićen dugogodišnji čelnik kartela Vicente Carrillo.

SAD predbacuje Aguayu trgovinu droge i umiješanost u ubojstvo Josea Daniela Gonzalesa, zaštićenog svjedoka ubijenog u El Pasu 2009. godine. U Meksiku je Aguayo optužen za otmicu, ubojstvo, trgovinu drogom i krađu goriva.

U prošlih osam godina u Meksiku je u nasilju bandi poginulo više od 100.000 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene