Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godina dana od tragedije

Gdje je nestalo 43 studenata? Bol je gora nego kod smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Nestanak je gori od smrti. Vječan je, i zločin koji se samo nastavlja.'

Obilježena je godina dana od kada je u Iguali u meksičkom Guerreru nestalo 43 studenata, što je izazvalo bijes i prosvjede protiv vlasti, koja je optužena da premalo čini da rasvijetli ovaj zločin.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna predviđanja Najvažnija izborna godina počela krvavim obračunom: Karteli ubili dva gradonačelnička kandidata Nesreća u Meksiku sjeverozapad Meksika VIDEO Strašna nesreća u turističkom odredištu: Sudarili se autobus i kamion, u buktinji izgorjelo 19 ljudi

Nestali su bili u dobi između 15 i 25 godina, i polaznici učiteljske akademije. Svjedoci su još prošle godine tvrdili da ih je policija zaustavila i odvela dok su putovali autobusom. Navodni članovi bande rekli su istražiteljima da su policajci predali studente bandi.

Nestali studenti su pogubljeni, spaljeni i bačeni u rijeku!

Gradonačelnik obližnjeg grada Iguale i njegova supruga uhićeni su pod optužbom da su naredili masakr studenata.

Uhićen gradonačelnik osumnjičen za nestanak studenata

Uhićene su 74 osobe, uključujući i 36 mjesnih policajaca i vođu bande Guerreros Unidos, njezina financijskog tajnika i još nekolicinu članova. Prema navodima veleposlanstva, trojica uhićenih muškaraca priznala su da su otela i ubila skupinu mladića. Njihovo je priznanje dovelo istragu do mjesta gdje je pronađen pepeo i ljudski ostatci, no nije bilo moguće brzo utvrditi identitet žrtava.

Godinu dana poslije, bez obzira i na uhićenja i tvrdnje osumnjičenih, zločin nije razjašnjen. BBC prenosi kako je jedan umjetnik iz Argentine, čiji je brat nestao 1970-ih, pripremio 52 fotografije s istom porukom.

'Nestanak je gori od smrti. Vječan je, i zločin koji se samo nastavlja', rekao je Marcelo Brodsky.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene