Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat narkokartela

Meksiko: 12 policajaca ubijeno iz zasjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvanaest meksičkih policajaca ubijeno je u zasjedi u saveznoj državi Guerrero, blizu mjesta gdje su nešto ranije pronađene glave 10 osoba, objavile su u ponedjeljak tamošnje vlasti.

Zasjeda je postavljena blizu Teloloapana, mjesta u kojem su u nedjelju pronađene odsječene glave 10 osoba, sedam muškaraca i tri žene. To je otkriće izazvalo dodatno raspoređivanje policijskih snaga u tom gradu, a među njima su bili i dvanaest ubijenih. U napadu su ranjena još jedanaestorica policajaca.

Vlasti zasjedu pripisuju organiziranom kriminalu, ali nisu uperili prstom u još nijedan narkokartel koji djeluje u Guerreru.

Na deset pronađenih glava u Telolapanu pronađene su poruke upućene kartelu La Familiji, koja se za prevlast u trgovini drogom na tom području bori s kartelom koji se naziva 'Templarima'.

Grad Teloloapan koji ima 21.500 stanovnika nalazi se u nepristupačnoj zoni planinskog lanca Sierra Madre. Oko četiri tisuće meksičkih policajaca i vojnika uključeno je u operacije protiv krijumčara droge u tom području, u kojem se nalazi poznate turističke destinacije poput Acapulca i Zihuataneja.

U nasilju povezanom s trgovinom drogom u Meksiku je od 2006. godine ubijeno čak 50 tisuća ljudi. U Meksiko će u petak doputovati papa Benedikt XVI. i očekuje se da će govoriti o tom nasilju. (Hina)

Pročitajte i ovo Nesreća u Meksiku sjeverozapad Meksika VIDEO Strašna nesreća u turističkom odredištu: Sudarili se autobus i kamion, u buktinji izgorjelo 19 ljudi Ilustracija Probijen štit Sudit će se najvećim proizvođačima oružja: "Znali ste da se oružje prodaje onima koji potiču nasilje"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene