Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pao na granici s BiH

VIDEO Šef međimurskog SDP-a: 'Nisam znao da moram prijaviti 74.000 eura'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladen Novak danas je izjavio kako nije znao da postoji ograničenje za prenošenje gotovine preko granice.

Predsjednik Skupštine Međimurske županije i županijskoga SDP-a Mladen Novak, kojemu je krajem prošlog tjedna granična policija BiH oduzela gotovo 74.000 eura koje je pokušao nezakonito unijeti u Hrvatsku, izjavio je danas kako nije znao da postoji ograničenje za prenošenje gotovine preko granice.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Granični prijelaz Svilaj Pokušali ilegalno ući u Hrvatsku Policajci pretraživali kamion, a onda se oglasio uređaj za otkucaje srca: Objavljeni detalji akcije

Novak je kazao da se trenutno nalazi u Banja Luci gdje rješava "papirologiju", izrazivši uvjerenje da će mu oduzeti novac biti vraćen, a objasnio je i porijeklo novca.

'Moj privatni novac koji sam ja posudio od prijatelja jer mi treba za tekuću likvidnost. Ja sam imao novce za koje nisam znao da ih treba prijaviti jer postoji limit koji se može nositi preko granice. Nisu bili sakriveni nego su bili kraj mene. Oni su ih oduzeli da ja moram dokazati da mi ih vrate. I platit ću vjerojatno nekakvu kaznu', kazao je

Potpredsjednik međimurskog SDP-a Anđelko Nagrajsalović nije želio komentirati taj događaj, rekavši kako ne raspolaže s dovoljno informacija.

Novac otkrili u unutrašnjosti vozila

Predsjedniku skupštine Međimurske županije i čelniku tamošnjeg SDP-a Mladenu Novaku pripadnici Granične policije BiH oduzeli su skoro 74.000 eura potkraj protekloga tjedna koje je nezakonito pokušao unijeti u Hrvatsku, izvijestili su u utorak mediji u BiH, dok je Granična policija navela samo njegove inicijale (M.N.) i godinu rođenja.

Po obavijesti iz Granične policije BiH, njezini pripadnici iz Gradiške na sjeveru BiH otkrili su 13. prosinca, prilikom izlaza iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška, neprijavljenih 73.945 eura. Novac je otkriven u unutrašnjosti vozila prilikom granične kontrole vozila marke Passat, hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao M. N. (1960.), državljanin Republike Hrvatske, naveli su iz Granične policije. Navodi se također da je novac privremeno oduzet te ustupljen nadležnom inspektoratu jer je vlasnik prekršio Zakon o deviznom poslovanju.

Mediji u Mostaru, pozivajući se na izvore u Graničnoj policiji, navode da je 53-ogodišnjak Mladen Novak, aktualni predsjednik Skupštine Međimurske županije, koji je i uspješan poduzetnik i vlasnik informatičke tvrtke te da je upravljao vozilom u kojemu je pronađen veći iznos eura. Novak je nedavno pobijedio i u stranačkoj utrci za šefa međimurskog SDP-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene