Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne mogu im stati na kraj

Medvjedi svaki dan haraju selom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U selo Nove vasi svake noći dolaze medvjedi iz okolne šume te se približavaju kućama i kopaju po smeću. Medvjedi dolaze čak do središta sela i do lokalne škole te su ljudi prilično uplašeni, piše 24ur.com. Stanovnike se savjetuje da navečer ostanu u kućama.

U Novim vasima su već naviknuti na medvjede, ali nikada nisu u tolikom broju dolazili u naselje kao što sada dolaze. Čini se kako su se medvjedi prilično namnožili posljednjih godinu dana, Maja Primižič je rekla da do njene kuće barem jedan medvjed dnevno dođe do njene kuće. Seljani svako malo zovu policiju koja ipak medvjedima ne smije ništa, osim ih otjerati s glavne ceste.

Pročitajte i ovo Osnovna škola U zadarskoj osnovnoj školi Roditelj ispljuskao i ispljuvao spremačicu, škola odlučila zaključavati vrata: "Nije ovo prvi put..." Ilustracija, učionica Strava u Sarajevu Drama u osnovnoj školi: Jedan učenik ubo drugog oštrim predmetom

Lovci su pojasnili da nema ničeg neobičnog u ponašanju ovih medvjeda jer se krči njihovo prirodno okruženje i jer imaju sve manje mira. U selo se vraćaju jer tamo uvijek jako lako nađu hrane. Predstavnik slovenskog Zavoda za šume rekao je za 24ur.com kako se mještanima preporuča da uvijek zovu policiju , jer bi prilikom samostalnog tjeranja medvjeda moglo doći do napada medvjeda i prouzrokovanja veće štete. Policija zatim mora obavijestiti interventnu skupinu koja medvjeda uspava, utvrdi njegovu starost, veličinu i koliku opasnost predstavlja. Postoje tri mogućnosti: da ga uspavaju i odvezu negdje dalje, da ga ubiju ili da ga stave u neki zoološki vrt.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene