Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šetao bez nadzora

Medvjed dječaku odgrizao ruku, roditelji traže 258.000 dolara, a Zoo kaže: 'Tražite previše'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetogodišnji dječak iz Kine htio je nahraniti medvjeda u zoološkom vrtu u gradu Henanu, no životinja ga je zgrabila za ruku i odgrizla je. Obitelj dječaka zatražila je odštetu od 258.000 dolara, ali su im u zoološkom vrtu rekli da traže previše.

Dječak Cong Cong (9) zoološkim je vrtom šetao bez nadzora roditelja te je pritom zapazio kavez crnog medvjeda. Odlučio je nahraniti medvjeda, preskočivši rampu. Gurnuo je ruku u kavez i medvjed ga je tad napao.

Pročitajte i ovo Morska lavica pobjegla iz zoološkog vrta u New Yorku Nevrijeme u New Yorku VIDEO Iz zoološkog vrta pobjegla morska lavica: Brzo se predomislila Ilustracija Ovo nije prvi slučaj VIDEO Na cesti pronađeno mladunče lava u teškom stanju: Nitko ne zna čije je, ali se sumnja na jednu stvar

Dječak je s teškom i po život opasnom ozljedom hitno prebačen u bolnicu, a liječnici mu nisu mogli spasiti ruku, prenosi shanghaiist.com. Dječakovi roditelji bijesni su na osiguranje zoološkog vrta, odnosno nedostatak istog, a naljutilo ih je i to što nitko iz zoološkog vrta nije došao posjetiti njihovog sina u bolnicu.

Zoološki vrt platio je dio hitne intervencije i bolničkih troškova s 12.886 dolara. Priznali su krivnju za nemar na sudu, no kad je obitelj zatražila odštetu u visini 258.000 dolara, odbili su to platiti rekavši da je riječ o "prezahtjevnom iznosu novca".

Argument kojeg su iz zoološkog vrta upotrijebili u svoju obranu bio je da je dječak šetao bez nadzora roditelja, odnosno nadzora odrasle osobe. Sud još nije donio odluku u tom slučaju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene