Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Medvedev: Zločin "čudovišta" iz Tbilisija ne smije ostati nekažnjen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je u ponedjeljak u Vladikavkazu da "zločin" koji su u Južnoj Osetiji počinila "politička čudovišta" na vlasti u Gruziji ne smije "ostati nekažnjen", izvijestile su ruske agencije.

"Ono što su počinile gruzijske vlasti neshvatljivo je ljudskom razumu. Njihovi se čini ne mogu protumačiti i nipošto ne smiju ostati nekažnjeni", rekao je Medvedev u govoru ruskim vojnicima koji su sudjelovali u ruskoj vojnoj operaciji u Gruziji.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozbiljna prijetnja ili ? Susjedi Rusije na nogama zbog gradnje vojne baze: "Putin će nas uvući u rat!" Slika nije dostupna Rivalstvo alfa mužjaka Sakašvili protiv Putina: Preplivao 3,5 kilometra slobodnim stilom

Događaji su pokazali da "i danas postoje politička čudovišta željna ubijanja kako bi vlastitu osrednjost nadoknadili istrjebljenjem čitavog naroda", dodao je Medvedev.

"Povijesna sličnost je očita. Učinit ćemo sve da taj zločin ne ostane nekažnjen", kazao je ne navodeći o kakvoj je usporedbi riječ.

"Zauzimamo čvrsto stajalište što se tiče sigurnosti cijele regije, očuvanja mira i stabilnosti u Južnoj Osetiji", dodao je Medvedev, a prenio Interfax. "Učinit ćemo sve što je potrebno i nitko se ne treba zavaravati" u svezi s time.

"Naše vojne snage su prevladale krizu u 1990-im i spremne su za borbu", upozorio je.

Što se tiče ruske Crnomorske flote, za koju Moskva od raspada SSSR-a mora od Ukrajine unajmljivati bazu u Sevastopolju, "neka nam nitko ne govori što ćemo raditi", rekao je Medvedev.

Ukrajina koja, kao i Gruzija, želi ući u NATO, poduprla je Gruziju u sučeljavanju s Rusijom i zatražila pravo nadzora nad kretanjem ruske flote koju je Moskva mobilizirala za ovaj sukob.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene