Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči polaska u SAD

Medvedev želi iskustvo Silikonske doline primijeniti u Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev ocijenio je, uoči polaska u trodnevni posjet Sjedinjenim Državama, da Rusija treba primijeniti iskustvo Silikonske doline kako bi se modernizirala.

Za predsjednika Medvedeva inovacija je na vrhu prioriteta u Rusiji, pa je u Skolkovu, pokraj Moskve pokrenuo gradnju 'inovacijskog grada', što je ruski odgovor na Silikonsku dolinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovor na oporbene prosvjede Medvedev naredio reviziju afere Hodorkovski Slika nije dostupna Teško mu pada jutarnje buđenje Putinu teško pada buđenje pa vraća zimsko računanje vremena

Predsjednik Medvedev će tijekom posjeta SAD-u posjetiti Silikonsku dolinu i urede tvrtka Twitter, Cisco, Apple i Yandex. Trebao bi se sastati i s upravom sveučilišta Stanforda, kako navodi njegov diplomatski savjetnik Sergej Prihodko.

U četvrtak će Medvedev u Washingtonu razgovarati s američkim kolegom Barackom Obamom i s čelnicima Predstavničkog doma i Senata.

'Ratifikacija ugovora o nuklearnom razoružanju START, problem proturaketnog štita te stanje u Iranu, Kirgistanu, Afganistanu i Sjevernoj Koreji bit će na dnevnom redu susreta', rekao je Prihodko.

Rusko-američke veze su u fazi zatopljenja, pošto su 8. travnja predsjednici Medvedev i Obama potpisali novi ugovor o razoružanju START koji konkretizira obveze dviju zemalja glede znatnog smanjenja njihova strateškog nuklearnog arsenala. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene