Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Medvedev zatražio antikorupcijske zakone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev zatražio je da se do iduće godine donese paket antikorupcijskih zakona, čime je pojačao kampanju protiv problema za koji kaže da ugrožava nacionalnu sigurnost.

Jedan od prvih njegovih koraka nakon dolaska na položaj predsjednika bio je naredba dužnosnicima da izrade nacrt strategije borbe protiv korupcije.

Pročitajte i ovo Izgubljen paket - 2 nevjerojatno U pošti joj ukrali 5 kila čokoladica? "Otvaram paket, a u njemu ničeg što bi trebalo biti" Slika nije dostupna Isplivalo na površinu Medvedev: WikiLeaks pokazao cinizam SAD-a

Medvedev je rekao kako će se plan temeljiti na trima točkama - stvaranju poticaja za dužnosnike kako bi radili pošteno, stvaranju uvjeta da korumpirani dužnosnici ne izbjegnu kazni i mijenjanju mentaliteta ljudi koji oduvijek toleriraju mito.

"Kad plan bude dovršen, moramo se prebaciti na zakonodavni posao kako bi plan postao set zakona za, recimo, pola godine", rekao je Medvedev zastupnicima u gornjem domu ruskog parlamenta.

"Rusija bi u novu godinu trebala krenuti s modernim antikorupcijskim zakonodavstvom kojeg se nećemo sramiti", rekao je.

Na ljestvici zemalja svijeta prema korupciji u društvu za 2007. godinu, koju je izradio Transparency International, Rusija se nalazi u istoj ravni s Togom, Angolom i Indonezijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene