Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Medvedev: Rusko povlačenje iz tampon zone u srijedu do ponoći

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev izjavio je kako će do ponoći biti završeno povlačenje ruskih vojnih snaga iz tampon zone u blizini Južne Osetije i Abhazije.

'Do ponoći ruski će mirotvorni kontingent napustiti sigurnosnu zonu u Južnoj Osetiji i Abhaziji', rekao je Medvedev na konferenciji za novinare održanoj u Evianu, gdje najviši svjetski najviši svjetski dužnosnici sudjeluju u Konferenciji o svjetskoj politici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Merkel potvrdila pravo Gruzije na teritorijalni integritet Slika nije dostupna Rusija priznala nezavisnost Južne Osetije i Abhazije

Rusija je tijekom srijede povukla veći dio oružanih snaga iz Gruzije, točnije iz regija koje se žele odvojiti, dva dana prije krajnjeg roka. U govoru održanom u Evianu, Medvedev je kritizirao Sjedinjene Države te izjavio kako se EU pokazala pragmatičnim i odgovornim partnerom tijekom gruzijske krize. 

>> Rusi se pripremaju na povlačenje iz Gruzije

>> Gruzija: Misija EU primijetila micanje prve ruske rampe

>> Lavrov: Južna Osetija neće postati dijelom Rusije

Agencije javljaju kako su u tampon zonu nadomak Južnoj Osetiji, u srijedu, nakon povlačenja ruskih vojnih snaga, ušli pripadnici gruzijske policije. Izvjestitelji s mjesta događaja potvrđuju kako je više desetaka gruzijskih policajaca u vozilima, među kojima neki s gruzijskim zastavama ušlo u selo Tkiviavi, nekoliko kilometara od granice s Južnom Osetijom.

Agencija Interfax objavila je tijekom poslijepodneva u Moskvi, pozivajući se na vojne izvore, da su ruske vojne snage zatvorile svih šest nadzornih točaka u tampon zoni oko Južne Osetije.

'Posljednji odred pripadnika ruskih mirovnih jedinica napustio je šestu nadzornu točku i na putu je u Tskhinvali', glavni grad Južne Osetije, rekao je Marat Kulakhmetov, zapovjednik ruskih mirovnih snaga u zoni sukoba oko Južne Osetije, prenijela je agencija Interfax.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene