Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želi smanjiti utjecaj Kine

Medvedev otvorio most od milijardu dolara na ruskom Dalekom istoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Dmitrij Medvedev u ponedjeljak je otvorio milijardu dolara vrijedan most na ruskom Dalekom istoku, čime Rusija pokazuje da pod svaku cijenu želi zadržati utjecaj u tom području i smanjiti sve veću važnost Kine.

"Moramo potpuno ostvariti potencijal Dalekog istoka, uključiti to područje u ruski gospodarski prostor", rekao je Medvedev na sastanku s mjesnim dužnosnicima nakon otvaranja mosta.

Most je dugačak 3,1 kilometara i povezuje obalni grad Vladivostok s otokom Ruski, na kojem je nekad bila vojna baza u kojoj će Rusija 1. rujna ugostiti sastanak na vrhu APEC-a.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Dmitrij Medvedev Snimljeni razgovor Medvedev tvrdi: "Njemačka se sprema za rat s Rusijom"

>> Obama šapnuo Medvedevu: Dajte mi još malo vremena, izborna je godina

Projekt izgradnje mosta započet je u zlatno doba ruskog naftnog gospodarstva, prije krize koja je počela 2008., a oporbeni čelnici oštro ga kritiziraju, tvrdeći da je riječ o preskupom mostu, "koji ne vodi nikamo".

Most će za građanstvo ostati zatvoren do kolovoza, odnosno do završetka radova na objektima s obje strane mosta.

Otok Ruski široj je javnosti najpoznatiji po zloglasnom incidentu u kojem su 1993. četiri vojnika doslovce umrla od gladi jer je otok bio tako izoliran da se nije mogao redovito opskrbljivati. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene