Obavijesti Video Pretražite Navigacija
puštanje talaca

Ovo je Avigail (4), roditelje su joj ubili pred očima, a sad je puštena iz zatočeništva: "Ono što je pretrpjela je nezamislivo"

Avigail Idan
Avigail Idan Foto: Screenshot
Među taocima koje je oslobodio Hamas je i četverogodišnja Abigail Idan

Četverogodišnja izraelsko-američka djevojčica koju je oteo Hamas tijekom napada 7. listopada na jugu Izraela bila je među 17 talaca koje je skupina oslobodila u nedjelju.

Avigail Idan imala je samo tri godine kada je uzeta kao talac iz svog doma, gdje su njezine roditelje napali i ubili naroužani hamasovci. U zatočeništvu je navršila četiri godine. 

"Nadali smo se i molili da će današnji dan doći. Nema riječi kojima bismo izrazili naše olakšanje i zahvalnost što je Avigail na sigurnom i što se vraća kući", rekli su u izjavi Liz Hirsh Naftali, Avigailina teta i Noa Naftali, njezin rođak. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Jesu li liste čekanja liste umiranja? Hrvatica o liječenju u Njemačkoj: "Nema čekanja ni obilaženja šaltera. U Zagrebu se sestra derala na nas, a ovdje ti daju kavu i kekse"

Također su zahvalili američkom predsjedniku Joeu Bidenu, katarskoj vladi i drugima koji su bili uključeni u oslobađanje Avigail te su pozvali na oslobađanje preostalih talaca.

Ranije je predsjednik Biden rekao da je Avigail prošla kroz "užasnu traumu", dodavši da je ono što je "preživjela nezamislivo".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene