Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušali prijeći iz Srbije u Mađarsku

Mediji: U Tisi se utopilo 15 kosovskih Albanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupini od najmanje 15 kosovskih Albanaca koji su pokušali ilegalno prijeći iz Srbije u Mađarsku izgubio se svaki trag, a postoje naznake da su se između 14. i 16. listopada utopili u rijeci Tisi, javila je Kosovska radiotelevizija.

Tragedija se prema nekim informacijama dogodila između Segedina i Subotice, a mađarska je policija utvrdila da se čamac s ilegalnim putnicima prevrnuo na Tisi i da je pronađena jedna mrtva žena. Kosovsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da je zbog ovog slučaja u stalnoj vezi s mađarskim ministarstvom vanjskih poslova, a kosovska je policija navela kako još nema službenih informacija o mogućoj tragediji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U nedopuštenom prelasku granice zatečeno 11 Srba Slika nije dostupna U ilegalnom prelasku otkriveno 15 stranaca

Beogradski su mediji pak prenijeli vijest da je mađarska policija prošli tjedan uhitila kosovskog Albanca za kojega se sumnja da sudjeluje u trgovini ljudima i koji tvrdi da je preživio potapanje čamca na Tisi. Uhićeni Agron Rama izjavio je da je čamac s 18 ili 19 osoba potonuo, pri čemu je on spasio svoje dvoje djece a supruga mu se utopila. Kosovski veleposlanik u Beču otputovao je u četvrtak u Mađarsku kako bi pokušao dobiti više informacija.

Mediji su u četvrtak također prenijeli da je mađarska policija priopćila kako ni nakon intenzivne pretrage područja oko Tise od 15. listopada nije naišla ni moguće ilegalne useljenike ni njihova tijela. Nešto kasnije, objavljene su nove informacije iz Mađarske prema kojima je utvrđeno da je čamac prevrnut i da je pronađeno jedno mrtvo žensko tijelo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene