Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pacijenti traže

Medicinske sestre: Ne želimo pružati i seks kao njegu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemska je, čini se, plodno tlo za pokušaj emancipacije baš svakojakih sloboda. Naime, tamošnji bolesnici od medicinskih sestara traže i seksualnu njegu. One su, naravno, protiv toga.

Sindikat medicinskih sestara u toj zemlji pokreće nacionalnu kampanju protiv zahtjeva pacijenata za seksualnom njegom, za koju oni smatraju da bi trebala biti 'standardni dio' svake njege bolesnika, prenosi Reuters. Kampanju je sindikat NU'91 nazvao 'Ovdje vučem granicu', a pokrenuta je nakon što su zaprimili žalbu 24-godišnje medicinske sestre, koja se žalila kako 42-godišnji invalid od nje traži i seksualnu njegu, kao dio standardne njege oko pacijenta.

Pročitajte i ovo Ilustracija nesreća u Nizozemskoj VIDEO U urušavanju mosta u izgradnji poginule dvije osobe: "Hitne službe izvlače zatrpane žrtve" Dug u zdravstvu (Foto: Dnevnik.hr) Medicinari na izmaku snaga "Osobna karta" našeg zdravstva: U sljedećih 10 godina ostajemo bez četiri tisuće liječnika, evo kojih najviše nedostaje

Mlada medicinska sestra je navodno i sama svjedočila kako druge medicinske sestre spomenutom muškarcu daju i seksualnu njegu. No, kad je ona odbila učiniti isto, navedeni pacijent ju je pokušao otpustiti, zbog neadekvatnog pružanja medicinske njege. 'Takvo što nije dio našeg posla', ističe sindikat. Slučaj je prijavljen i policiji.

Podržavate li kampanju nizozemskih medicinskih sestara?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene