Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorili je satima u šator

'Liječila sam oboljele, a tretirali su me kao najgoreg kriminalca'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Osjećala sam se kao da sam nešto skrivila, a tretirali su me kao najgoreg kriminalca', istaknula je medicinska sestra iz SAD-a po povratku iz Sierra Leonea.

Medicinska sestra Kaci Hickox koja je u Sierra Leoneu brinula za djecu oboljelu od ebole, gledala je kako njezini mali pacijenti umiru od epidemije u kojoj je do sada zaraženo više od 15 tisuća ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najteža epidemija u 40 godina Opasni virus ubio je gotovo tisuću ljudi: U strahu od širenja zatvaraju se granice Slika nije dostupna Epidemija se širi Liberija zatvorila škole, američki volonteri odlaze zbog ebole

Sada se ona osjeća ugroženom i poniženom jer je, doputovavši u SAD, završila u karanteni kao prva 'žrtva' nove američke politike prema kojoj medicinsko osoblje po povratku iz zemalja u kojima vlada epidemije ebole mora u karantenu.

'Zabrinuta sam kako će zdravstveni radnici biti tretirani na aerodromima kada kažu da su se brinuli za oboljele u Zapadnoj Africi. Strah me je, da će kao što sam i ja, vidjeti samo neorganiziranost, strah i užasne uvjete izolacije', napisala je Kaci Hickox za Dallas Morning News a prenosi IB Times.

Nakon dva dana putovanja, napokon je doputovala u SAD, bila je, kaže, gladna i žedna, a stavili su je samo u sobu, bez obrazloženja. Čekala je satima, između ispitivanja i mjerenja temperature. Kada su utvrdili da je ima, da je uznemirena i crvena u licu, došlo je osam policijskih vozila sa sirenama i rotirajućim svjetlima te su odveli Hickox u bolnicu u Newarku, gdje je bila smještena u šatoru izvan zgrade. Test na ebolu bio je negativan.

WHO: Više od deset tisuća oboljelih od ebole

'Osjećala sam se kao da sam nešto skrivila, a tretirali su me kao najgoreg kriminalca', istaknula je.

U New Yorku i New Jerseyu je u petak proglašena obavezna izolacija za one koji su bili u izravnom kontaktu s oboljelima od ebole u Gvineji, Liberiji i Sierra Leoneu. Za takve su se mjere u SAD-u odlučili nakon što im je stigao još jedan zaraženi liječnik, Craig Spencer, koji je također s Liječnicima bez granica bio u Zapadnoj Africi. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene