450526
450526
450526
450526
450526

'Europska unija ne može nastaviti održavati besmislene summite'

  • , 17.09.2016., 18:04
  • Autor:
  • komentara

U ožujku 2017. održava se summit u Rimu. Dakle, pred nama je ključnih šest mjeseci da napravimo ozbiljan posao, ali ne možemo nastaviti na isti ovakav način koji ništa ne mijenja", kazao je talijanski lider.

 
 
 
 
Angela Merkel i Matteo Renzi (Foto: AFP)
Angela Merkel i Matteo Renzi (Foto: AFP)

Europska unija ne može nastaviti održavati besmislene summite na kojima se ne donose prave odluke, rekao je u subotu talijanski premijer Matteo Renzi, dan nakon sudjelovanja na summitu u Bratislavi.

Europski čelnici, okupljeni u petak u Bratislavi, među kojima su bili njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Francois Hollande, pokušali su pokazati jedinstvo i odlučnost nakon britanske odluke o napuštanju bloka.

"Italija čvrsto vjeruje da EU ima budućnost, no moramo početi uistinu raditi, jer nema koristi od već poznatih scenarija", kazao je Renzi za lokalnu televiziju RTV38.

"Bratislava je trebala biti veliki ponovni početak za EU, no umjesto toga je završila jednim razvodnjenim dokumentom. U ožujku 2017. održava se summit u Rimu. Dakle, pred nama je ključnih šest mjeseci da napravimo ozbiljan posao, ali ne možemo nastaviti na isti ovakav način koji ništa ne mijenja", kazao je talijanski lider.

S obzirom na to da je Italija postala glavno odredište migranata koji u Europu stižu Sredozemljem, a talijansko kopno im je najbliže, Renzi je izrazio žaljenje "što je njegova zemlja izvukla kraći kraj". Istaknuo je da EU treba plan za afričke zemlje kako bi ljudi otamo prestali stizati.

Rekao je i da će inzistirati na tome da EU dopusti Rimu odstupanje od proračunskih ciljeva te da investira u obnovu talijanskih škola stradalih u prošlomjesečnom potresu magnitude 6 u središnjem dijelu zemlje u kojemu je smrtno stradalo gotovo 300 stanovnika. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se