Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SILOVAO I MUČIO

Mato Baotić osuđen na 13 godina zatvora za ratni zločin u Orašju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žalbeno vijeće Suda bosne i Hercegovine osudilo je Matu Baotića, bivšeg pripadnika HVO-a, na jedinstvenu kaznu zatvora od 13 godina za ratni zločin počinjen u Orašju.

Mato Baotić u prosincu je nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, no žalbeno je vijeće usvojilo žalbu tužiteljstva na oslobađajući dio tadašnje presude i osudilo ga na jedinstvenu kaznu od 13 godina zatvora

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini

Nepravomoćnom presudom bio je oslobođen u dijelu optužnice koji se odnosi na nanošenje teške fizičke i psihičke boli, maltretiranje i premlaćivanje većeg broja civila 1992. godine.

Baotić je proglašen krivim da je, kao zapovjednik drugog odjela Vojne policije HVO-a, silovao Mariju Tunde-Benković i još dvije zaštićene svjedokinje. Također je proglašen krivim da je maltretirao Jovana Cvijanovića dok je bio zatvoren u Osnovnoj školi u Donjoj Mahali (općina Orašje) udarajući ga metalnim lancem za pse.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene