Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Martićeva kazna među najvišima izrečenim na Haškom sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kazna od 35 godina zatvora na koju je Haški sud nepravomoćno osudio bivšeg predsjednika tzv. Republike Srpske Krajine Milana Martića među najvišima je koje je do sada izrekao taj sud.

Na veće zatvorske kazne od Martića na Haškom su sudu do sada osuđena samo petorica optuženih. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Županijsko državno odvjetništvo 'Haaška presuda Milanu Martiću nije riješila cijeli predmet' Slika nije dostupna U estonskom zatvoru Martić primio optužnicu za granatiranje Zagreba

Bivši zapovjednik Romanijskog korpusa Stanislav Galić za opsadu Sarajeva osuđen je 2003. godine nepravomoćno na 20 godina zatvora, ali mu je Žalbeno vijeće tri godine kasnije kaznu uvećalo na doživotni zatvor.

Bivši čuvar srpskih logora u Bosni Goran Jelisić osuđen je 1999. na 40 godina zatvora, a kasnije je Žalbeno vijeće tu presudu potvrdilo. 

>> Milan Martić osuđen na 35 godina zatvora

General vojske bosanskih Srba Radislav Krstić osuđen je zbog zločina u Srebrenici 2001. na 46 godina zatvora, a Žalbeno vijeće kaznu mu je kasnije umanjilo na 35 godina zatvora.

Prijedorski liječnik Milomir Stakić nepravomoćno je osuđen 2003. godine na doživotni zatvor. Žalbeno vijeće kasnije mu je kaznu umanjilo na 40 godina zatvora.

Bivši zapovjednik Operativne zone Središnje Bosne Tihomir Blaškić nepravomoćno je 2000. godine bio osuđen na 45 godina zatvora, ali mu je Žalbeno vijeće kaznu umanjilo na devet godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene